top of page

Gerard Guix és novel·lista i dramaturg.

 

Al llarg de la seva carrera professional ha treballat o col·laborat amb companyies, teatres i productores com Els Joglars (ajudant de direcció d’Albert Boadella a l’obra En un lugar de Manhattan), Teatre de Guerrilla, Teatre Romea, The Rep – Birmingham Repertory Theatre (Birmingham, UK), Teatro Sociale di Como (Itàlia), Focus o Diagonal TV. Ha obtingut beques i reconeixements del British Council, Tyrone Guthrie Centre d’Annaghmakerrig (Irlanda), Centre d’Art i Natura de Farrera i dues subvencions pel seu treball com a novel·lista de la Institució de les Lletres Catalanes.

 

És autor de les novel·les El cementiri (Columna Edicions, 2013), Tot el que hauries de saber abans d’estimar-me (Columna Edicions, 2011) guanyadora del XXIè Premi Pin i Soler de novel·la i que compta amb traducció al castellà Todo lo que deberías saber antes de amarme (Suma de Letras, 2012), Dia de caça (Columna Edicions, 2007) i La deriva dels continents (Angle Editorial, 2005 i LaButxaca, 2013). Ha estat antologat per Lolita Bosch a Veus (Empúries, 2010) que compta amb versió castellana, Voces (Anagrama, 2010), per Àlex Martín a Crims.cat 2.0 (Al Revés, 2013), per Sebastià Bennàsar a Els caus secrets (Moll, 2013), al recull d’articles Paper de vidre. Una altra polida (Labreu, 2013) i per Yolanda Christian al projecte internacional 52 loves: An international collection of short stories and poems.

 

Com a dramaturg destaquen les obres Salveu les nostres ànimes (finalista VIII Mostra de Teatre de Barcelona), Sóc una màquina dirigida per Montse Rodríguez amb producció de Teatre de Guerrilla, Gènesi 3.0 (Premi Fundació Romea de Textos Teatrals 2006 estrenada al Teatre Romea dins el 31è Festival de Barcelona Grec, La peça L’últim sopar, inclosa a l’obra 3Efímers dirigida per Àgata Casanovas i estrenada a la Nau Ivanow de Barcelona i les dues obres escrites per a Jogijo, la seva companyia trilingüe: U, Due, Três (Premi Especial del Jurat a la XV Mostra de Teatre de Barcelona, Finalista Scena Simulacro 2010 – Sala Triángulo de Madrid amb gira per Espanya, Itàlia, Portugal i França) i Arca (Co-produïda pel Teatro Sociale di Como (Itàlia), la Sala La Planeta de Girona i l’Espaço das Aguncheiras de Lisboa amb actuacions per Catalunya, Itàlia i Fança.

 

És professor de narrativa a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès i de Pensamiento Creativo a la Escuela de Protocolo de Barcelona. Com a articulista destaquen les seves col·laboracions a Paper de vidre, Osona.com/nació digital i els seus sopars culturals per Catorze. Cultura Viva.

 

visia la seva web

 

bottom of page